”Jag har blivit bättre på datorer”

Ghazala Manzoor
2021-01-20
När Ghazala Manzoor började studera på Allmän kurs på folkhögskolan hösten 2019 kunde hon aldrig ana att det till stor del skulle bli på distans. Efter en och en halv termin med olika grad av distansundervisning har hennes kunskaper om digital teknik ökat ordentligt.

Den här vårterminen börjar med undervisning på distans, något som kräver anpassningar och tålamod av både pedagoger och deltagare. Ghazala Manzoor som studerar andra året på Allmän kurs, har fått prova sig fram till ett bra studiesätt.

 I början när vi skulle studera hemifrån var det svårt med tekniken och jag fick ingen studiero i mitt hem. Då fick jag hjälp av flera lärare för att förstå hur jag skulle använda datorn. Nu har jag blivit mycket bättre på det, till exempel idag gjorde jag en pdf och höll en presentation för klassen i naturkunskapen, om havstulpaner.

Innan Ghazala började studera på skolan läste hon SFI och Svenska som andraspråk grund, men var i övrigt hemma och tog hand om barn och familj, sedan hon kom till Sverige från Pakistan för 13 år sedan. Det var efter att ha gått en SMF-kurs, en studiemotiverande folkhögskolekurs, som hon sökte till skolan.

 Den kursen var väldigt bra och gjorde mig intresserad av studier. Nu vet jag att jag vill studera vidare efter detta, så att jag kan få ett bra jobb. Men jag har inte bestämt vilken utbildning… Kanske tandhygienist eller förskollärare.

Vilket ämne tycker du bäst om?

 Jag gillar alla ämnen. Men svenska är jätteroligt. Vi måste prata med varandra hela tiden och det är bra, jag pratar ju inte svenska hemma och läraren, Minna, har mycket energi. Engelska är också roligt.

Vad drömmer du om inför våren?

 Att vi ska få stopp på Covid och att jag får gå på en vanlig lektion med en lärare här på skolan. Att träffa lärarna och få prata med dem och med de andra i klassen. Det kommer att göra mig mer lugn och trygg och inte stressad.