Leone vill rita sitt eget hus

Leone Hansen
Leone Hansen studerade Allmän kurs med kulturinriktning på skolan under 2018. Efter dess har hon fortsatt studera design, med målet att bli arkitekt. Drömmen är att bo i ett egenritat hus i Skåne.

Var studerade du vidare efter att ha pluggat här?

- Jag pluggade grafisk design och måleri på Fridhems folkhögskola i Svalöv i Skåne, det var toppen. Eftersom man bor på internat där blev det få distraktioner och det behövde jag.

Vad gör du nu?

- Nu bor jag i Malmö och läser en halvfartskurs som heter ”Boosta din kreativitet”, med konstnären Emma Philipsson. Vi jobbar med olika material och tekniker en gång i veckan. Samtidigt jobbar jag i en förening som heter TIF Malmö med att inspirera unga kvinnor att ta aktiv del i föreningslivet. Vi finns hos Kvinnocentrum i Rosengård och arbetar för tjejer mellan 6 och 15 år.

Vad tror du har styrt dina studie- och arbetsplatsval?

- Jag tror att man omedvetet gör val hela tiden som leder en framåt, även om man just då inte ser vart.

Hur ser din framtidsdröm ut?

- Jag drömmer om att arbeta som arkitekt, ha familj och barn och bo i ett egetritat hus i Skåne eller utanför. Men till dess bor jag högt uppe i ett lägenhetshus. Eller också kanske jag går en yrkeshögskola för trädgårdsarbete… Men det kan också bli något helt annat… Kanske lärare på Stadsmissionens folkhögskola!