Om Stadsmissionens folkhögskola

Kontakta oss:

Fleminggatan 113
112 45 Stockholm
Sverige

Kort om skolan:

  • Allmän kurs för behörighet till högskola
  • Allmän kurs för behörighet till högskola, distans
  • Allmän kurs med behörighet till gymnasiet
  • Svenska med restauranginriktning 
  • Distanskurs i skrivande och opinionsbildning
  • Skolan satsar på deltagarhälsa 
  • Pedagogisk modell med temastudier
Stadsmissionens folkhögskola håller numera till i nyrenoverade lokaler på Fleminggatan 113 i Stockholm. Dit tar du dig enkelt med tunnelbana eller buss, station Fridhemsplan. Skolan är omtyckt för sin varma atmosfär, där du studerar med människor i olika åldrar och med olika bakgrund, i en personlig och trygg miljö. Studier på folkhögskola innebär frihet under ansvar och du får chans att utvecklas, upptäcka dina starka sidor och se nya möjligheter.

Stadsmissionens Folkhögskola vänder sig till alla vuxna över 18 år och är en del av folkbildningen. Folkhögskola erbjuder en friare form av studier och utgångspunkten för lärandet är din lust och vilja till kunskap och förändring.

En väg till högskolan

Allmän kurs riktar sig till dig som saknar betyg från grundskolan eller gymnasiet och vill bli behörig för fortsatta studier på högskola, universitet, yrkeshögskola eller liknande. Vi erbjuder tre olika inriktningar på Allmän kurs och du kan välja att läsa på vår skola i Stockholm eller på distans.

Du som behöver lära dig mer svenska kan söka vår kurs Svenska med restauranginriktning.

I mötet skapas nya kunskaper

På folkhögskola krävs närvaro och aktivt deltagande. Här möts människor med olika intressen och olika bakgrunder. Folkbildningen har ett demokratiuppdrag som innebär att folkhögskolorna vill vara en kraft för förändring.

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri, men du betalar en materialkostnad (se avsnittet Materialkostnad). Studierna berättigar till studiemedel från CSN.  

Det är ett jättebra studiesätt, engagerade lärare och underbara deltagare.

Valentina Chagallo, studerande på allmän kurs social inriktning