Mikael Östling Huhta blir skolchef på Stadsmissionens Skolstiftelse

Mikael Östling Huhta
2022-01-24
Mikael Östling Huhta tillträder idag, den 24 januari, som skolchef på Stadsmissionens Skolstiftelse. Mikael kommer närmast från uppdragen som rektor på Ärentuna skolan i Uppsala och på Internationella Engelska Skolan i Kista. Mikael har en lång och gedigen bakgrund inom skolans värld.

− I vårt pågående arbete med strategi, organisation, arbetssätt och uppföljning är uppdraget som skolchef en viktig pusselbit för våra skolors utveckling. Kvalitet, attraktivitet, elevernas mående och måluppfyllelse är viktiga områden som nu får ytterligare förstärkning med skolchefstillsättningen, säger Tomas Abrahamsson VD, Stadsmissionens Skolstiftelse.

− Det ska bli spännande att fortsätta att arbeta med skola och utbildningsfrågor inom Skolstiftelsen, som jag redan fått ett mycket gott intryck av. Jag ser fram emot att vara med och bidra till utvecklingen av skolorna inom Skolstiftelsen med fokus på bra undervisning, trygghet och arbetsglädje både för lärare och elever, säger Mikael Östling Huhta.

Om Mikael Östling Huhta: Legitimerad lärare, utbildad rektor vid Uppsala universitet. Lång erfarenhet som skolledare, merparten inom friskolesektorn. Ledarskapsutbildare, föreläsare, handledare och mentor. Tillträder den nyinrättade tjänsten som skolchef på Skolstiftelsen den 24 januari.