Johan Abrahamsson blir ny skolchef på Stadsmissionens Skolstiftelse

2023-08-10
Johan Abrahamsson blir ny skolchef på Stadsmissionens Skolstiftelse. Johan har en gedigen bakgrund inom skolans värld med lång erfarenhet av uppdrag som utbildningsdirektör, verksamhetschef och rektor på flera olika skolor. Johan Abrahamsson kommer närmast från Södertälje kommun där han arbetat både som verksamhetschef och som utbildningsdirektör.

− I vårt pågående arbete med att utveckla undervisningen, arbetssätt och uppföljning är uppdraget som skolchef en viktig pusselbit för våra gymnasieskolors utveckling. Kvalitet, attraktivitet, måluppfyllelse och elevernas välmående är viktiga områden som får ytterligare förstärkning med tillsättningen av Johan Abrahamsson som skolchef, säger Tomas Abrahamsson vd, Stadsmissionens Skolstiftelse. Vi hälsar Johan varmt välkommen till hans nya uppdrag.

− Det ska bli spännande att fortsätta att arbeta med skola och utbildningsfrågor i rollen som skolchef inom Skolstiftelsen, en organisation som jag känner väl sedan mina år som rektor på Grillska Gymnasiet Liljeholmen. Jag ser fram emot att vara med och bidra till utvecklingen av skolorna inom Skolstiftelsen med fokus på bra undervisning, trygghet och arbetsglädje både för medarbetare och elever, säger Johan Abrahamsson.

Johan tillträder som ny skolchef 18 september 2023.