Grillska Gymnasiet blir FN-skola

2022-09-13
Grillska Gymnasiet på Kungsholmen i Stockholm blir en FN-skola och inleder därmed ett samarbete med Svenska FN-förbundet för att öka elevers och lärares engagemang och kunskap om globala frågor. Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson överlämnade igår, den 13 september, ett certifikat som bevis på skolans nya status som FN-skola. Sammanlagt finns ett 40-tal FN-skolor runt om i landet.

– Kriget, klimatet och pandemin gör de internationella frågorna viktigare än någonsin. Intresset för att bli FN-skola fortsätter att vara stort, vilket är glädjande. Våra FN-skolor bidrar till att öka kunskapen om globala frågor och vi välkomnar Grillska Gymnasiet i kretsen, säger Terese Johansson, projektledare för FN-skola hos Svenska FN-förbundet. I sin ansökan skriver Grillska Gymnasiet, som drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, att man som FN-skola ser fram emot att utveckla visionen en mänskligare skola för ett mänskligare samhälle och de värderingar som ligger till grund för skolan.

– Vårt samarbete med Svenska FN-förbundet kommer omfatta bland annat lärarfortbildningar, undervisningsmaterial och pedagogisk vägledning för att stärka kompetensen i globala frågor, säger Erika Bosta, rektor Grillska Gymnasiet, Kungsholmen. Vi ser fram emot att våra elever får arbeta i verklighetsnära frågor och skapa nätverk med andra FN-skolor samt att få ta del av FN-förbundets djupa kunskaper om globala frågor. Vi ser med tillförsikt fram emot vårt samarbete, säger Erika.

Mer information

(Foto: Svenska FN-förbundet)