Restaurangprogrammet - bageri och konditori

Bageri- och konditori
Gillar du doften av nybakat bröd? Vill du utvecklas och förbereda dig inför ett kreativt yrke? Då är restaurangprogrammet med inriktning bageri och konditori utbildningen för dig.

Få koll på restaurangprogrammet på 3 minuter - klicka här! 

Konditori
Programmet ger dig yrkesexamen och möjlighet till grundläggande behörighet till högskola.

På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du till stor del arbeta praktiskt och du lär dig teknikerna för att baka bröd, bullar och bakverk. Du lär dig temperera choklad och dekorera tårtor och att göra praliner. Utbildningen passar dig som vill bli bagare, konditor, arbeta med delikatesser eller dig som vill driva ditt eget företag inom den här branschen. 

Programmet ger dig en yrkesexamen. Det betyder att du kan börja jobba direkt efter utbildningen. Du som vill kan också välja högskoleförberedande kurser. 

Helheten central i utbildningen

Under utbildningen är helhetsbilden viktig. Du får kunskap om hela processen från råvara till färdig produkt samtidigt som du lär dig att arbeta utifrån kundens önskemål och smak. 
Du lär dig hur branschen fungerar och läser bland annat kurser i choklad och konfektyr, service och bemötande samt bageri och konditori. 

Bageri/konditori på Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Stor del av utbildningen på en arbetsplats

I utbildningen ingår minst 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande, APL. På arbetsplatsen är du med i produktionen på ett bageri eller konditori. Du får baka matbröd, göra tårtor, jobba med choklad och lära dig hur viktigt det är att kunden är nöjd med produkten som ska säljas. 

Alla får testa att driva eget företag

Förmågan att ge god service är också ett viktigt inslag och du får lära dig det du behöver för att starta egen verksamhet. Vill du prova att starta ett företag kan du bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. I alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap.

Erika Bosta
Erika Bosta
Grillska Kungsholmen
Rektor

Korta fakta

Restaurang- och livsmedelsprogrammet bageri och konditori

  • Yrkesexamen och högskolebehörighet
  • Chans till jobb direkt
  • Minst 15 veckors praktik, APL
  • Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag
  • Möjlighet att välja bartender 

Anmäl intresse här!