Så gör du ditt gymnasieval till Grillska Västerås

Du kan söka till Grillska Gymnasiet Västerås oavsett var i landet du bor. Ansökan och antagning sker centralt via gymnasieantagningen i Västmanlands län.

Du som ska börja på gymnasiet måste först göra en ansökan. Det gör du genom att logga in på webbplatsen Gymnasieantagningen i Västmanlands län. Du får inloggningsuppgifter antingen via posten eller från din studie- och yrkesvägledare. 

Välj det program på Grillska Gymnasiet Västerås som du helst vill gå som förstahandsalternativ på blanketten. Om det är många som söker till programmet kan det vara svårt att få en plats. Tipset är därför att skriva många alternativ så att du säkert får en plats på gymnasiet. 

Du som vill byta till Grillska Västerås

Om du vill börja studera på Grillska Västerås mitt i terminen är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare eller rektor. Ett villkor för att du ska kunna börja hos oss är att det finns en ledig plats på den utbildning du vill gå.  

Vanliga frågor om gymnasievalet

På Skolverkets webbplats Utbildningsguiden hittar du svar på vanliga frågor om hur du väljer rätt gymnasieprogram, hur du ska tänka när du väljer skola och vad som krävs för att komma in på olika skolor.

 

Therese Karlsson
Grillska Västerås
Studie- och yrkesvägledare
Ewa Ekström
Grillska Västerås
Rektor