Teknikprogrammet - natur eller programmering

Gillar du programmering, matematik, webbteknik och naturvetenskapliga ämnen? Tänker du dig en framtid som ingenjör, programmerare, webbutvecklare eller biotekniker? Då är Teknikprogrammet en utbildning för dig.

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik passar dig som är teknisk-, IT-intresserad och kreativ. Samtidigt som du uppnår en högskolebehörighet förbereder du dig för att vara med och påverka morgondagens teknik.

Det här får du lära dig

Under utbildningen lär du dig att använda de tekniska och digitala verktyg som används i arbetslivet och du lär dig hur hård- och mjukvara fungerar.

Problemlösning centralt i utbildningen

Naturvetenskapliga ämnen, matematik och applikationsutveckling är centralt i utbildningen liksom förmåga till egen problemlösning. Du läser bland annat kurser i webbutveckling, programmering, matematik, fysik, biologi, teknik och kemi. På alla våra program ingår också en kurs i entreprenörskap med fokus på den tekniska världen.

Hos oss väljer du mellan två spår: natur eller programmering

Hos oss väljer du mellan två spår. Inom spåret teknik – natur läser du kemi 2 och biologi 2 och spåret är ett bra val för dig vill ha en bred utbildning men med en teknisk inriktning. Om dina framtidsplaner
innehåller att arbeta som ingenjör eller programmerare så väljer du i stället spåret teknik – programmering och läser då programmering 2 och nätverksteknik.

Testa att driva eget företag

Vill du prova att starta företag får du möjlighet att bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. Du kommer också att få lära dig hur dina färdigheter inom teknik och IT kan kombineras med ett samhällsengagemang och hur du därmed kan göra skillnad.

Efter studenten från Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det betyder att du förbereds för högskole- eller universitetsstudier. Med teknikprogrammet får du extra tonvikt på matematik, naturvetenskapliga ämnen samt programmering. 

Programmet passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilingenjör, systemvetare, webbutvecklare, programmerare, biomedicinsk analytiker. 

”Vi har lärorika uppgifter som inspirerar. Var inte rädd för att söka teknikprogrammet, besök oss under öppet hus så får du inblick i vad programmet kräver”

Måns Lagelius, teknikprogrammet

 

Korta fakta

  • Möjlighet till behörighet för nästan alla högskoleprogram
  • Du väljer spår, natur eller programmering
  • Möjlighet att driva UF-företag
  • Ämnesövergripande projekt

Anmäl intresse här!