Samhällsprogrammet - samhällspåverkan och kommunikation

Elever under lektion samhällsprogrammet påverkan och kommunikation
För dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill påverka med ord och bild.

Vår nya profil Samhällspåverkan och kommunikation förbereder dig för att med hjälp av ord och bild påverka samhället och ger goda förutsättningar att studera vidare. Du får kunskap om samhället och medias betydelse för dig, människans och samhällets utveckling. Du läser kurser i kommunikation, journalistik och medieteori och -produktion.

År 1 Grunderna 

Du lär dig arbeta med professionella digitala verktyg och programvara för att producera ditt budskap med hjälp av grafisk design, foto och film. Du arbetar med hur media påverkar dig när det gäller till exempel åsikts- och opinionsbildning. Hur formas din omvärldsuppfattning?

År 2 Medieproduktion 

Du får arbeta med verklighetsbaserade uppdrag och lär dig hur du når en målgrupp med ditt budskap. I kursen entreprenörskap driver du UF-företag eller genomför ett projekt. I kurserna psykologi 1 och 2 får du ökad förståelse för hur människan tänker, känner, fungerar och agerar.

År 3 På väg ut i livet

Ditt gymnasiearbete förbereder dig för högre studier och vi genomför en studieresa i Europa. Du läser kursen humanistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering och får möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du valt tillsammans med din handledare för gymnasiearbetet. Projektet kan mynna ut i exempelvis dokumentärfilm, reklamfilm, barnbok, fotoutställning, påverkanskampanj, reportageserier eller en undersökande rapport. 

Kursexempel: Medieproduktion, psykologi och journalistik, reklam och information.

Efter studenten från Samhällsprogrammet media

Programmet passar dig som vill studera vidare med mål att arbeta som till exempel kommunikatör, journalist, fotograf, filmare, grafisk formgivare, lärare, polis eller statsvetare.

Programmet är roligt att gå, det ger oss en chans att uttrycka oss kreativt genom både bild, film och foto.

Ida Rosenberg, samhällsprogrammet inriktning media

 

Korta fakta

Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information och kommunikation 

  • Högskoleförberedande
  • Foto, film och grafisk form i skarpa projekt
  • Tillgång till bra utrustning
  • Långa sammanhängande arbetspass
  • Testa eget UF-företag

Ansök här!