Samhällsprogrammet beteende - träning och ledarskap

För dig som vill arbeta med människor, organisation och utveckling samt är intresserad av samhällsfrågor och hälsa.

På Samhällsprogrammet beteende på Grillska Västerås varvar du dina gymnasiestudier med träning och du har flera idrottspass i veckan. 

Det här får du lära dig

Hälsa, ledarskap och samhället är centrala områden i utbildningen. Du får förståelse för varför människor agerar och beter sig på olika sätt och hur samhället påverkas av det. Du läser bland annat kurser i moderna språk, kommunikation och sociologi.

Träning- och ledarskapsprofil

Du har flera idrottspass i veckan. Du får bred kunskap om träning med fokus på kondition och styrka, hälsofrågor samt ledarskap där teori varvas med praktik.

Kunskap om människors drivkrafter och beteende

Du får kunskap om både dina egna och andras styrkor och vi vill ge dig förståelse för varför människor agerar och beter sig på olika sätt och hur samhället påverkas av hur man agerar. Du läser bland annat kurser i moderna språk, kommunikation och sociologi. 

Möjlighet att driva eget företag

Du läser också entreprenörskap och får möjligheten att starta, driva och avveckla ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Därmed får du chans att använda och utveckla dina färdigheter inom ledarskap, kommunikation och initiativförmåga, samt hur dessa kan kombineras med ett hälsoperspektiv och ett samhällsengagemang.

Efter studenten från Samhällsprogrammet beteende

Programmet ger dig kunskaper för fortsatta högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Du utvecklar dina kunskaper om samspelet mellan individ och samhälle och om människors olika livsvillkor och förutsättningar. Samtidigt lär du dig om kroppen, träning, hälsa och ledarskap. Inriktningen är bred och passar dig som vill studera vidare till en rad yrken exempelvis socionom, sjukgymnast, lärare, PT eller polis. 

Grillska gymnasiet erbjuder en hög nivå på min utbildning, har god studiero och en miljö som hjälper mig att lyckas.

Hussain Mohammad, samhällsprogrammet inriktning beteendevetenskap

Korta fakta

  • Arbeta med verklighetsanknutna och samhällsnära projekt.
  • Utveckla ditt ledarskap i praktiska situationer i och utanför skolan.
  • Tränings- och ledarskapsprofil med flera träningspass i veckan.
  • Samarbete med Member 24 där idrottsspecialiseringen sker och där det finns möjlighet att träna på fritiden.

Anmäl intresse här!