El- och energiprogrammet - nätverkstekniker

För dig som är intresserad av datorer, servrar, nätverk, nätverkssäkerhet och vill kombinera teori med praktik.

Gillar du IT, nätverksteknik och kommunikation på nätet? Tänker du dig en framtid som server- och nätverkstekniker, IT-supportansvarig eller liknande? Då är det här programmet för dig.

Vårt el- och energiprogram med inriktning dator- och kommunikationsteknik passar dig som är intresserad av hur datorer fungerar, konfigureras och kopplas ihop i nätverk. Du utbildas för att kunna vara med och påverka morgondagens informationsteknik, datorhantering och server- och nätverkslösningar.

Det här får du lära dig

Under utbildningen lär du dig att administrera, hantera och utveckla tekniska verktyg och aktuella server- och nätverkstekniker. Teknik och nätverk är centralt i utbildningen liksom förmåga att ge god service och att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem.

I utbildningen ingår 15 veckors praktik (APL) där du får använda dina kunskaper på en arbetsplats.

Mer engelska och möjlighet till certifiering

Du läser kurser i nätverksteknik, serverhantering, webbutveckling, elektronik och mikrodatorteknik. Eftersom mycket av studiematerialet är på engelska har vi valt att lägga in en ytterligare kurs i engelska i poängplanen.

Det finns möjlighet till Cisco-certifiering då skolan är ansluten till Cisco Networking Academy och Microsoft.

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap, där du får prova på att starta och driva ett företag via Ung Företagsamhet. Där får du möjlighet att utnyttja dina tekniska färdigheter och kombinera dessa med ett samhällsengagemang.

Efter studenten från El- och energiprogrammet IT

  • När du har läst ett yrkesprogram kan du börja arbeta direkt efter studenten.
  • Programmet passar dig som vill bli datatekniker, IT-supportsansvarig, nätverksadministratör eller nätverkstekniker.
  • Vill du läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet använder du ditt individuella val till att läsa högskoleförberedande kurser och kan då nå grundläggande högskolebehörighet.
     

En lugn och trygg arbetsmiljö som välkomnar elever. Lärarna arbetar tillsammans på ett effektivt sätt, för att förbereda oss elever på arbetslivet.

Adam Nordmark, el & energi IT

 

Korta fakta

  • 15 veckors praktik (APL) utvecklar förmågor som krävs i arbetslivet.
  • Behovet av personer med kunskap om informationsteknik och digitalisering ökar. 
  • Vi förbereder dig för framtidens arbetsmarknad.
  • Skolan är ansluten till Microsoft och Cisco Networking Academy, med möjlighet till Cisco-certifiering som är internationellt gångbar.

Anmäl intresse här!