Media Estet på djupet

Media estet på Grillska är ett mycket praktiskt högskoleförberedande program. Vi är mycket fokuserade på teknik för skapandeprocessen. Vi håller koll på kommunikationsbranschen och eftergymnasiala utbildningar inom kommunikation för att skapa en sån bred kommunikationsutbildning som möjligt. Våra Media-estetelever är verkligen redo när de gått 3 år hos oss. Nedan listar vi hårdvara och mjukvara elever hos oss får lära sig hos oss. Vi jobbar både i Mac-miljö och PC-miljö. Läs mer nedan om vilka programvaror vi jobbar med och se elevexempel.

Adobe CC logo

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud ger dig kreativa program och tjänster som används av branschen så att du kan skapa allt du kan tänka dig, oavsett var du får inspiration. På Grillska Gymnasiet får du tillgång till full Adobe CC licens som man kan ha på 2 enheter. Se exempel på några av programvarorna vi jobbar med och elevarbeten. 

Adobe Ps logo

Adobe Photoshop CC

Från fotoredigering och montage till digital målning, animering och grafisk design – allt går att göra i Photoshop. Vi använder oss av Photoshop i våra kreativa skapandeprocesser. Photoshop är ett av programvarorna som man lär sig först hos oss då det är bra grund att stå på i framtida utveckling. 

Elevarbeten i photoshop 

anna

Arbete: Anna Larsson ES 18, Tema: Surrealism. Photoshopmontage. 

Burning deer

Arbete: Emanuel Åberg ES 18, Tema: Surrealism. Photoshopmontage. 

Sara

Arbete: Sara Andersson ES 18, Tema: Surrealism. Photoshopmontage. 

Adobe Ill logo

Programmet som är branschstandarden inom vektorgrafik används för att skapa allt från webb- och mobilgrafik till logotyper, ikoner, bokillustrationer, produktförpackningar och tröjtryck. På media estet kan du också uppleva friheten och flexibiliteten i Illustrator på din arbetsdator. 

Molly popart

Arbete: Molly Norrbin ES 18, Popart på filmen Mean Girls, Programvara: Illustrator

Anna Padington

Arbete: Anna Larsson ES 18, Art Deco-inspirerad filmposter på filmen Paddington. Programvara: Illustrator

Indesignlogo

Adobe InDesign är det branschledande programmet för siddesign och layout för tryck och digitala medier. Skapa vacker grafik med typografi från världens främsta typsnittstillverkare. InDesign har allt du behöver för att skapa och publicera böcker, digitala tidskrifter, e-böcker, affischer, interaktiva pdf-filer med mera. Indesign är en av grundprogramvarorna vi jobbar med på Media Estet. 

Adobe After effects

Framtidens programvara då allt mer information skall vara rörligt. Skapa filmtitlar, intron och övergångar. Ta bort ett objekt från ett klipp. Låt det brinna eller få det att regna. Animera en logotyp eller ett tecken. Navigera och designa i en 3D-rymd. Med After Effects, branschstandarden för och visuella effekter får du fart på idéerna.

AnimationArbete: Emilia Söderlund ES 19, Helloweeninspirerad animation skapad under kursen Digitalt skapande 2 se animationen .

 

Animation Anton

Arbete: Anton Königsson ES 19,  Laseranimation som etsar sten skapad under kursen Digitalt skapande 2 se animationen .

Blender

Blender är ett kompetent öppet 3d-verktyg som konkurrerar med 3d studio Max, Maya och Cinema 4D.

blender exampleArbete: Klingon Castope ES 19, 3D modell av en karibisk hamn under 1700 talet, skapad i kursen Digitalt skapande 2

Björn Hübinette
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig Estetiska programmet (media) och Samhällsprogrammet (media), Förstelärare digitalisering, Kommunikationsansvarig, Lärare mediaämnen, Mentor ES20