Teknik - IT

Vem passar programmet för?

För dig som vill studera vidare på högskola inom teknik och som siktar mot att arbeta med digitalisering, automation och ny teknik

Ett högskoleförberedande program där vi förbereder dig för arbete med den senaste tekniken. Problemlösning och kreativitet såväl som programmering, matematik och fysik är centralt

Läs e-sport som individuellt val och lär dig taktik, teknik och att arrangera event. Du får mental och fysisk träning Läs mer om e-sporten och vårt samarbete med Area Academy. 

Nyhet från och med läsåret 2024-2025, Fotboll på Teknikprogrammet.

 fotboll

Fotbollsspåret passar dig som vill kombinera ditt intresse för samhällsfrågor med din passion för sport och framför allt fotboll. Här ges du möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare genom att träna fotboll, individuellt och i grupp. Du får utveckla ditt spelande tillsammans med andra fotbollsintresserade och du får möjlighet att utveckla ditt passningsspel, din teknik och din spelförståelse.

Du kan nu som elev på teknikprogrammet välja fotboll som individuellt val, tidigare fanns bara e-sport som idrottval, men nu öppnar Grillska Uppsala upp för fotboll även på teknikprogrammet. Fotbollsspåret passar dig som vill kombinera ditt intresse för teknik med din passion för sport och framför allt fotboll. Här ges du möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare genom att träna fotboll, individuellt och i grupp. Du får utveckla ditt spelande tillsammans med andra fotbollsintresserade och du får möjlighet att utveckla ditt passningsspel, din teknik och din spelförståelse.

Vår lärare Koffe berättar mer. Läs här

 

Vad får jag lära mig?

ÅR 1 Fokus på problemlösning och grunder inom teknik, matematik och fysik. Du gör studiebesök i branschen och du lär dig om hur människa och teknik samspelar.

ÅR 2 Lär dig programmera och att arbeta med webbsidor. Du får lära dig om hur tekniken kan bidra till ett hållbart samhälle.

ÅR 3 Du väljer inriktning, antingen ingenjörsspåret eller webbdesignspåret och fördjupar dina programmeringskunskaper. Ditt gymnasiearbete förbereder dig för det yrke du siktar mot och du får utveckla företagande och innovation.

Kursexempel

Programmering, webbutveckling, kemi, matematik, teknik.

Spår- Webbspår eller civilingenjör 

Programmet är högskoleförberedande. Webbspåret ger dig en yrkesinriktning mot webbutveckling, programmering och apputveckling.

Vad kan jag arbeta/studera efteråt?

IT- teknik och hållbarhet är en högskoleförberedande utbildning passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilingenjör, systemvetare, webb- och mjukvaruutvecklare, programmerare eller systemutvecklare. 

Det är hög efterfrågan på anställda inom tekniska sektorer av samhället, t ex civilingenjörer, biotekniker, programmerare, webbutvecklare eller systemutvecklare.  

Prova att driva eget företag

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta företag kan du starta och driva ett UF-företag under ett år i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Tekniken allt viktigare i samhället

Robotisering och ett allt mer uppkopplat samhälle ställer krav på en större samverkan mellan olika ämnen som berör människa, teknik och samhälle. På teknikprogrammet är inriktningen matematik, fysik, systemutveckling, medieteknik och programmering, men kraven på förståelse för teknikens roll och möjligheter ger dig stora möjligheter inom flera yrkesområden.

Efter att jag har gått ut gymnasiet ska jag troligtvis söka mig vidare till civilingenjör inom arkitektur, vilket känns jättespännande

Matilda, Teknikprogrammet, alumni

 

Oskar Karlsson
Grillska Uppsala
Lärare Matematik, Teknik, Fysik

Korta fakta

IT- teknik och hållbarhet

  • E-sport som tillval
  • Bred högskoleförberedande utbildning inom IT och teknik
  • Välj mellan webbutvecklingsspår och ingenjörsspår

Anmäl intresse här!