Dator- och kommunikationsteknik – IT

För dig som vill arbeta med datorer och
morgondagens tekniska lösningar och för dig
som vill kombinera dina studier med e-sport

Vem passar programmet för?

Om utbildningen Programmet ger en yrkesexamen – perfekt för dig som vill gå direkt till jobb. Välj högskoleförberedande kurser om du vill plugga vidare. Efter studenten kan du arbeta med datorer, informationsteknik och digitalisering. Du lär dig om nätverk, teknisk support och webbutveckling.

Du som är intresserad av e-sport kan välja det som tillval. Läs gärna om vårt samarbete med Area Academy inom e-sporten och se en kort film. 

Dator- och kommunikationsteknik – IT är en bred data- och nätverksutbildning. Du lär dig att sätta ihop datorer och hur olika nätverk fungerar. Du som vill läsa vidare efter gymnasiet väljer högskoleförberedande kurser. 

Vad får jag lära mig?

ÅR 1 Lär dig grunderna om datorer och digitalisering och få en första bild av dagens och morgondagens teknik i vårt samhälle. Du får lära dig att arbeta med hemsidor och elektronik.

ÅR 2 Lär dig hur digital kommunikation fungerar och lär dig konstruera och designa egna nätverk. Du får göra praktik på företag (APL).

ÅR 3 Du får bygga fysiska, såväl som virtuella nätverk. Ditt gymnasiearbete förbereder dig för det yrke du siktar mot. Även i åk 3 är du ute i verkligheten på APL.

Kursexempel

Webbutveckling, kommunikationsnät, elektronik och mikrodatorteknik, nätverksteknik.

Vad kan jag arbeta med efteråt?

Du kan till exempel arbeta inom IT-support, bli datatekniker, nätverksadministratör, nätverksoperatör eller IT-utvecklare.

Vad kan jag studera efteråt?

Du kan läsa till grundläggande högskolebehörighet genom att välja högskoleförberedande kurser på ditt individuella val.

Testa att driva eget företag

Alla utbildningar på Grillska innehåller en kurs i entreprenörskap och du som vill prova att starta och driva företag har chans att göra det i samarbete med Ung Företagsamhet.

Det bästa med Grillska är lärarna och att det är en lugn miljö i skolan. 

Leon Andersson, årskurs 1 El- och energiprogrammet

 

Johan Svanberg
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig El- och energiprogrammet (IT), IT-admin, Lärare IT & EL

Korta fakta

Dator- och kommunikationsteknik – IT

Anmäl intresse här!