"Det är en skön stämning här"

Alice som går Teknikprogrammet Grillska Uppsala
Hur är det egentligen att vara elev på Grillska? Alice Ferneryd går tredje året på Teknikprogrammet. Hon har valt skolan för att det är en bra stämning och funderar på att studera vidare till arkitekt och kanske jobba med industridesign.

Hur är det att vara elev på Grillska gymnasiet Uppsala?
− Jag tycker det är en väldigt lugn skola, jag behöver aldrig oroa mig för annat än att jag så klart måste sköta skolarbetet. Det är en skön stämning här, jag känner mig trygg och trivs. Dessutom tycker jag det är jättebra att vi har de flesta lektionerna i samma klassrum.

Hur kommer det sig att du valde Grillska?
− Jag visste redan från början att jag ville välja en liten skola eftersom jag inte gillar när det är för stort. Här är det personligt. Alla känner alla nästan. Och så ville jag gå Teknikprogrammet, det hade jag bestämt mig för tidigt. Jag gillar också att skolan ligger nära där jag bor. Under vår och höst kan jag cykla men övriga tider på året är det bra kommunikationer.

Vad är det bästa med Teknikprogrammet?
− Det är en bred linje med många utgångar och möjligheter. Jag har många val kvar när jag ska studera vidare vilket jag tänker göra. Vi har långa lektionspass så att man hinner komma igång och bli klar, men det gäller ju egentligen alla program här på skolan.

Ska du studera vidare?
− Ja, jag tänker mig att i framtiden arbeta med att designa parker eller hus. Kanske arkitekt eller landskapsarkitekt alltså. Även industridesign är något jag funderar på. Det finns så otroligt mycket att välja på och allt är fortfarande öppet.

Vad betyder Grillskas motto ”Allt som vi vill göra kan vi göra” för dig?
− Man får mycket hjälp i skolan för att klara programmet och jag har många vägar öppna när jag är klar med gymnasiet.