Albin läser sam-media

Albin läser sam-media
Albin går andra året på sam-mediaprogrammet och han valde skolan efter rekommendationer från andra.

Varför valde du skolan?

Jag valde skolan för att många rekommenderade den och att jag har hört så mycket bra om den. Det jag hörde var att det är en liten skola och att den strävar efter att hjälpa varje individ att lyckas.

Vad är det bästa med skolan?

Det bästa med skolan är gemenskapen, pågrund av att den inte är så stor så känns det som jag känner alla och alla känner mig. Lärarna har väldigt bra koll på en och bryr sig verkligen om att man ska lyckas. Alla är väldigt trevliga och det är aldrig några konflikter.

Något tips till nior som ska söka till gymnasiet?

Kom hit och prova på, gå på Öppet hus! Det finns inget bättre sätt att verkligen lära känna gemenskapen och se hur det ser ut. Skolan ger mig ingen stress och jag hinner verkligen med allt på avsatt tid vilket gör att jag inte behöver jobba hemma. Detta tror jag spelar stor roll för framtida gymnasieelever.

Varför ska man läsa Sam-media på Grillska?

Eftersom man får bredden från samhällsprogammet men även inriktningen media vilket är så extremt kul. Man får vara kreativa, prova på kameror, vara i fotostudio, redigera med mycket mer. Vi får verkligen resurser i väldigt hög klass vilket gör det lätt att få ut det man vill. Det är också väldigt bra kopplat till samhället vilket är bra när man ska komma ut i samhället och söka vidare. 

Hur tänker du om din framtid?

Jag är inte hundra vad jag vill göra efter skolan men jag vill nog helst jobba med människor. På det sättet är samhällsprogrammet väldigt bra eftersom jag får så bred grund och kan plugga vidare till det mesta.