AKidsFantasy-UF

UF-företag

Berätta kort om ditt/ert UF-företag?

Vi är ett företag som säljer miljövänliga tygpåsar med färgglada tryck på som skapats med barns fantasi. Vår grundtanke när vi skulle starta AKidsFantasy.UF var att vi ville göra något som hade betydelse och som kunde hjälpa människor. Vi kom då på att om vi går med vinst ska vi skänka en del av vinsten till barncancerfonden.

Varför är det så spännande att driva företag?

Vi tycker att det är spännande eftersom att det är något som man inte har gjort innan. Det är en helt ny upplevelse som vi verkligen ser framemot.

Vilken är er största utmaning?

Vi har stött på en hel del utmaningar då det finns en del komplicerade delar i vår affärside. En utmaning som vi har stött på är t.ex. att hitta ett tryckeri som kunde vektorisera teckningarna vi valt som barnen målade. En annan utmaning som vi står inför just nu är att hitta potentiella kunder. Men det är en utmaning som vi ser fram emot och just nu jobbar på att lösa.

Bästa säljknepet för en produkt/vara?

Ha en positiv inställning. Försök vara framåt och utåtriktad. Ställ frågor för att ta reda på kundens behov och sedan sälja din produkt.

Ett annat tips som vi har, har vi fått från vår rådgivare John. Hans tips till oss var “lita på att er produkt är bra” Om man inte litar på att ens egen produkt är bra kommer det inte vara lätt att sälja den.

bi

Tips till blivande gymnasielever som är intresserade att starta företag?

Vårt bästa tips är att skaffa en rådgivare via rådgivarmatchningen via Ung Företagsamhets egna hemsida. Vi skaffade vår rådgivare via den funktionen och alla vi känner att vi inte hade kunnat ha en bättre rådgivare.

Ett annat tips vi har är att snabbt efter att ni bestämt vilken affärside ni ska ha, börja kolla på företag och tillverkare som kan hjälpa er att tillverka er produkt.

Ett annat tips vi har är att snabbt börja fundera på vilka era kunder kommer vara och börja marknadsföra er på de plattformar och platser som era kunder är på.

Vilken nytta tror ni att ni kommer ha av UF-projektet efter gymnasiet?

En bra sak för framtiden är att man kan skriva att man drivit eget företag på sitt cv. Detta är något som kommer imponera på personen som går igenom alla cv då det kommer visa att du är en driven person som inte är rädd för utmaningar.

En annan bra sak är såklart att man lär sig en massa nya saker som vi kommer ha nytta av i framtiden. Som t.ex. hur man leder en grupp framåt för att företaget ska lyckas. Vi har också lärt oss hur man bokför osv, vilket vi också kommer ha nytta av i framtiden.