Om Grillska Gymnasiet – Stockholm

Kontakta oss:

Årstaängsvägen 31B
117 43 Stockholm
Sverige

Kort om skolan:

  • Centralt läge Kika in hos oss
  • Idrottsprofil med val som crosstraining, fotboll och dans
  • E-sport som tillval på el- och energiprogrammet, i samarbete med Area Academy
  • Verklighetsnära utbildning

 

Vi är en skola både för dig som vill studera vidare på högskolan och för dig som vill gå ett mer praktiskt program med sikte på jobb – här samlas hela Stockholm! Välj fördjupningar som fotboll, dans, crosstraining, e-sport och socialt engagemang. Skolan ligger i Marievik och du tar dig enkelt hit med tunnel­bana, buss, tvärbana eller pendeltåg.  

Välkommen till Grillska! 

På Grillska arbetar vi efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa, och har en tydlig verklighetsanknytning, oavsett vilket program du väljer. Vi satsar mycket på skolans elevhälsoteam som stöttar när du behöver och jobbar för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål. 

Vi vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns en levande värdegrund som utgår från allas lika värde. Medmänsklighet och tolerans är grundläggande för oss – alla ska få möjlighet att växa. Därför sätter vi stort värde på det personliga mötet. Vi vill att du ska lyckas och genom höga förväntningar både på dig och på oss själva ger vi dig de bästa förutsättningarna. Målet är att du ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild, ett samhällsengagemang och en vilja att bidra till ett bättre samhälle för alla. 

På Grillska Stockholm får du ett schysst bemötande av alla som jobbar här. Du pluggar i en kreativ miljö där du får det stöd just du behöver för att lyckas. Vi är varandras goda lärmiljö där allt är möjligt!

Grillska gymnasiet är en idéburen friskola utan vinstutdelning som drivs av Stadsmissionens skolstiftelse