Grillska Örebro tar storslam i Skolkampen i esport

skolkampen e-sport
2021-12-13
I lördags var det slutspel i Skolkampen och då möttes de 8 bästa esportlagen i Sverige för att kora en vinnare.

Skolkampen arrangeras av Esportal och man tävlar i Counter Strike (CS:GO). Under hösten har det varit 8 kval med plats för 128 lag per kval. Grillska Örebro gick vidare till slutspelet i Stockholm med två av sina lag, Grillska Örebro (lag 1) och Grillska Örebro Hogriders (lag 2). Prissumman var 20 000 kr till de som vann och 5000 kr till de som kom tvåa.

De olika skollagen tävlade hela lördagen. Lag 1 var överlägsna och krossade sina motståndare fram till finalen. Lag 2 spelade också väldigt bra. Deras kvartsfinal var otroligt spännande och de vann till slut med 2-1 i kartor 16-14, 14-16 och 16-14.

Det har aldrig hänt tidigare att två lag från samma skola tar sig till final så bara det var en bragd utav våra elever. I finalen var det jämnt i första rundan, men sedan drog Lag 1 ifrån och vann. Stort grattis till båda lagen som gjorde fantastiska laginsatser! 

I och med vinsten är Grillska Örebro vidare till de nordiska finalerna 18/12. Då kommer de att möta de bästa lagen från Danmark, Finland och Norge. Prissumman är 25 000 kr. Finalspelet körs online och sänds via Twitch. Vi önskar vårt fantastiska lag stort lycka till i finalspelet!

Andreas "znajder" Lindberg esport
Andreas Lindberg
Grillska Örebro
Instruktör träningsprofil esport, lärare IT-ämnen