El- och energiprogrammet IT

Tänker du dig en framtid som nätverkstekniker, webbutvecklare eller inom IT-support? El- och energiprogrammet är en bred utbildning som ger dig stora valmöjligheter inom IT.

IT-inriktningen på el- och energiprogrammet passar dig som är intresserad av hur datorer fungerar, programmering och nätverksteknik. Du lär dig att installera, administrera, underhålla, och att reparera dator- och kommunikationssystem. Du lär dig också om bemötande och IT-support.

Du läser bland annat kurser i nätverksteknik, kommunikationsnät, elektronik, automation och webbutveckling.

Esport som träningsprofil

Vill du få chansen att utvecklas professionellt inom e-sport? Då kan du välja det som träningsprofil. Kursen och coachningen ger dig optimal träning för att utveckla din förmåga fysiskt, mentalt och spelmässigt. Klicka här och se ett kort filmklipp om vår träningsprofil esport.

Chans att driva eget företag

Vill du prova att starta företag har du möjlighet att starta ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. 

Grillska Gymnasiet arbetar med att uppmuntra alla elever till samhällsengagemang eftersom vi tror att det leder till innovation och utveckling. Du som har valt esportprofil kan exempelvis välja att skapa ett spel med samhällsnyttigt syfte.

Högskolestudier eller jobb – du väljer 

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan börja jobba. Programmet passar dig som vill arbeta inom IT-support, bli datatekniker, nätverksadministratör, nätverkstekniker eller IT-utvecklare. 

Du som vill läsa vidare på högskolan använder ditt individuella val för att läsa högskoleförberedande kurser.

Möjligheten att kombinera sin passion med utbildning är fantastisk!

Max, el- och energiprogrammet år 2, träningsprofil e-sport

 

Mats Låås IT-programmet Grillska Gymnasiet E-sport
Mats Låås
Grillska Örebro
Lärare el- och IT-kurser

Korta fakta

El- och energiprogrammet dator- och kommunikationsteknik

  • Esport som tillval
  • Driva och arrangera Grillska-LAN
  • Högskoleförberedande kurser som tillval
  • 15 veckors praktik
  • Stor chans till jobb direkt efter utbildningen

Anmäl intresse här!