"Grillska har hjälpt mig otroligt mycket att utvecklas inom data och nätverk"

Grillskaelev som jobbar som supporttekniker på ett IT-företag
Sofia tog studenten från El- och energiprogrammet 2017. Nu jobbar hon som supporttekniker på Visolit i Örebro.

Vem är du?

- Jag heter Sofia Westin och jag är 21 år gammal. Jag gick El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik på Grillska och tog studenten 2017.

Vad gör du just nu och hur har du nått dit?

- Just nu jobbar jag på ett företag som heter Visolit (tidigare IT-mästaren) som supporttekniker. Mina arbetsuppgifter består mestadels av att ge support via telefon och mejl. Det kan vara kontoskapningar, felsökningar av hårdvara, felsökning av skrivare mm.

Jag började att jobba som konsult på ett annat IT-företag i cirka 1,5 år. Under gymnasietiden så praktiserade jag på ett stort IT-företag här i Örebro och fick med mig mycket kunskap om hur det var att jobba inom support och så praktiserade jag även på sjukhuset där vi kopplade sjukhusutrustning.

Hur har Grillska hjälpt dig på vägen?

- Grillska har hjälpt mig otroligt mycket att utvecklas tekniskt inom data och nätverk och att man fick komma ut inom arbetslivet och praktisera under flera veckor. Grillska har även visat mig hur många vägar det finns att välja på inom IT och öppnat mina ögon på ett helt nytt sätt än hur jag såg på IT tidigare.

Vad var det bästa med Grillska?

- Det bästa med Grillska var lärarna och stödet man fick av dem, bra upplägg av lektionerna, men även skolan i sig då den var lite mindre än andra gymnasium och det blev en familjekänsla.

Vad gör du om 5 år?

- Om 5 år siktar jag på att jobba inom mer tyngre och mer tekniska områden. Jag vill gärna ha mer ansvar och kanske en chefsroll.

Tips till elever som vill jobba inom IT-branschen?

- Lär er så mycket ni kan under de tre åren ni går på Grillska. Man behöver inte vara bäst på allt i början och det är okej. Ta chansen att komma ut på praktik för att få en insyn inom vilket område ni vill utvecklas i inom IT och var öppna för att lära er nya saker så kommer ni att komma långt!