Om Grillska Gymnasiet – Örebro

Kontakta oss:

Bettorpsgatan 12
703 69 Örebro
Sverige

Kort om skolan:

  • Möjlighet att välja träningsprofil på alla program
  • Elitfotboll NIU på ekonomi, natur eller sam-beteende
  • Fokus på samhällsengagemang
  • Längre sammanhållna lektionspass
  • Starkt elevhälsoteam
Grillska Örebro är en liten gymnasieskola med familjär stämning. Skolan ligger i fräscha lokaler, nära goda kommunikationer och har tillgång till fina idrottsanläggningar. Du kan välja att satsa på din idrott i kombination med dina gymnasiestudier och skolan är också nationellt lärosäte för Elitfotboll, NIU.

På Grillska Örebro möter du engagerade och välutbildade lärare. Förutom att du ska lära dig så mycket som möjligt tycker vi att det är viktigt att du trivs bra under dina tre år hos oss.

Här kan du titta i vår folder!

Våra lokaler

Klicka här för att ta en digital rundtur genom våra fina lokaler!

Lärandet

Vi utgår från det personliga mötet i undervisningen. Utmärkande för vår skola är ett nära samarbete mellan elever och lärare i en trygg studiemiljö. Här får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden. Vi skapar utbildning tillsammans.

Idrott och hälsa

Forskning visar att daglig schemalagd fysisk aktivitet ger bättre skolresultat. Därför är idrott och hälsa en viktig del i vår verksamhet. Du kan välja att kombinera din träning med din utbildning. För dig som inte väljer träningsprofil eller Elitfotboll NIU och LIU finns flera fördjupningskurser att studera.

Samhällsengagemang

Vi arbetar aktivt med samhällsengagemang. Genom skarpa projekt, föreläsningar och studiebesök får du som elev chansen att påverka och göra skillnad lokalt, nationellt och internationellt. Medmänsklighet och tolerans är en grundläggande värdering hos oss.

På Grillska finns det fantastiska lärare som alltid strävar efter att eleverna ska utvecklas och lyckas!

Henry, ekonomiprogrammet år 3

Alma Eriksson Grillska Örebro
Alma Eriksson
Grillska Örebro
Informatör