Hon gör designtårtor till Stockholms influencers

Johanna Hellström tog studenten från Grillska Gymnasiet Kungsholmen 2015. Två år senare hade hon förverkligat sin dröm - att starta eget företag och tillverka designtårtor.

- Att vara egen företagare är jättekul, men också jättejättejobbigt och alldeles...underbart, säger Johanna Hellström och skrattar. 

Johanna Hellström driver Tårtstudio Patisserie Sthlm, företaget hon startade tillsammans med en bekant 2017 och som har butik och konditori i nybyggda lokaler i norra Stockholm.

"Jag är superglad att jag har hittat det här"

Under gymnasiet drömde hon om att starta ett eget konditori. Målsättningen var att driva verksamheten framförallt genom genom att producera klassiska bakverk som biskvier och prinsesstårtor och kanske ibland få ta emot beställningar på det hon gillar allra mest - unika designtårtor.

- Jag trodde inte att den här inriktningen, designtårtor, riktigt fanns. Eller att man bara kunde jobba med det. Idag så jobbar jag enbart med att göra våningstårtor och fina bakelser och gör ingenting av det "vanliga" kondisarbetet, berättar Johanna. 

- Det är bara design och jag får göra det jag älskar. Jag är superglad att jag har hittat det här. 

"Den här utbildningen är ett bra val"

Bland Patissirie Sthlms kunder märks flera av Stockholms mest inflytelserika influencers. Kenza, Margeaux Dietz, Bianca Ingrosso är alla kunder hos den framgångsrika tårtstudion. Johanna Hellströms historia är bara ett av många exempel på hur nya dörrar kan öppnas efter gymnasiet. 

- När man ska välja gymnasium är det såklart jätteviktigt att välja något som man kommer att trivas med. Om man brinner för att baka eller jobba i ett kök, så tycker jag absolut att den här utbildningen är ett bra val. Möjligheterna efter är så många.