Grillska Gymnasiet Kungsholmen blir FN-skola

Grillska Gymnasiet Kungsholmen blir certifierad FN-skola
Grillska Gymnasiet på Kungsholmen i Stockholm blir en FN-skola. Därmed inleds ett samarbete med Svenska FN-förbundet. Detta för att öka elevers och lärares engagemang och kunskap om globala frågor. Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson överlämnade 13 september 2022 ett certifikat som bevis på skolans nya status som FN-skola.
Certifiering FN-skola
Elever och personal samlades i elevhallen för att bevittna certifieringen för att bli FN-skola.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle

- Kriget, klimatet och pandemin gör de internationella frågorna viktigare än någonsin. Våra FN-skolor bidrar till att öka kunskapen om globala frågor. Vi välkomnar Grillska Gymnasiet i kretsen, säger Terese Johansson, projektledare för FN-skola hos Svenska FN-förbundet.

Som FN-skola strävar Grillska Gymnasiet Kungsholmen efter att utveckla visionen en mänskligare skola för ett mänskligare samhälle. Detta är också värderingar som ligger till grund för skolans värdegrund.

- Vårt samarbete med Svenska FN-förbundet kommer omfatta lärarfortbildningar, undervisningsmaterial och pedagogisk vägledning. Detta för att stärka kompetensen i globala frågor. Vi ser fram emot att få ta del av FN-förbundets djupa kunskaper om globala frågor, säger Erika Bosta, rektor Grillska Gymnasiet Kungsholmen.

Därför behövs FNs arbete i skolan

 

Erik Lövgren är lärare och initiativtagare till att ansöka om att bli FN-skola. Han beskriver bakgrunden till skolans samarbete med FN:

- Mänskligheten och vår civilisation står inför en enorm utmaning. Enligt forskarvärlden behöver vi agera snabbt för att rädda klimatet. Vi som skola vill ta vårt ansvar för att utbilda nästa generation, som ska hjälpa till i den omställningen.

- Tillsammans behöver vi lösa flerdimensionella problem som samhället står inför. Vi vill vara en skola för framtiden. Samarbetet med FN gör våra elever redo att åstadkomma förändring.  

Mer information om FN-skola

Läs mer om FNs arbete för  - klicka här.

Grillska Gymnasiet presenterar sig - klicka här.