Om Grillska Gymnasiet – Kungsholmen

Kontakta oss:

Lindhagensgatan 124b
112 51 Stockholm
Sverige

Kort om skolan:

På den växande skolan Grillska Gymnasiet Kungsholmen lär du dig att förstå och påverka din omvärld.

Här möts du av en varm lärmiljö som präglas av gemenskap, trygghet och trivsel.

Gå i en växande skola på Kungsholmen

Grillska Gymnasiet slog upp sina portar på norra Kungsholmen hösten 2020. Sedan dess har ansökningarna till våra utbildningar ökat i snabb takt. Om de nya ljusa lokalerna eller det utmärkta läget nära vattnet på norra Kungsholmen bidrar till skolans popularitet låter vi vara osagt.

Vad du däremot kommer att höra från våra elever är att de trivs med den goda stämningen och de personliga relationerna mellan lärare och elever. Samt att deras idéer får växa i en trygg pedagogisk miljö. 

Antal förstahandssökande på våra utbildningar
Sedan april 2020 har antalet förstahandssökande till våra utbildningar ökat med 60%.

 

Här kan du titta i vår programfolder!

Hela världen som arbetsplats med restaurangprogrammet

Grillska Kungsholmen kan erbjuda dig praktik och samarbeten med flera av Stockholms bästa restauranger och bagerier, bland andra Svenska Brasserier, Stureplansgruppen, Grand Hôtel, NK konditori och Niklas Ekstedt. Eleverna får ett unikt kontaktnät som är värdefullt för den framtida karriären.

Det finns stor brist på arbetskraft inom restaurangbranschen och du som väljer att bli kock, servitör, bagare eller konditor har stora chanser till jobb med hela världen som arbetsplats.

Bageriprogrammet

Ett ekonomiprogram för dig som vill påverka samhället

Hos oss får du en gedigen ekonomiutbildning som har fokus på att bidra till ett mänskligare samhälle. Vi kallar profilen för social economy. Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter som både företag och organisationer letar efter. Fördjupa ditt samhällsengagemang genom socialt entreprenörskap, till exempel genom Ungt Företagande. Här har du möjlighet att jobba tillsammans med elever från restaurang och bageri, vilket gör projekten än mer verklighetsnära och spännande.

Fördjupa ditt samhällsengagemang genom socialt entreprenörskap.

Elev, Bageriprogrammet årskurs 1