Så gör du ditt gymnasieval till Grillska Eskilstuna

Skolval

Du kan söka till Grillska Gymnasiet Eskilstuna oavsett var i landet du bor. Ansökan och antagning sker centralt via gymnasieantagningen i Eskilstuna. Har du frågor kan du vända dig till vår studie- och yrkesvägledare på skolan.

Du som ska börja på gymnasiet måste först göra en ansökan. Det gör du på webbplatsen Gymnasieantagningen i Västmanland, Eskilstuna och Strängnäs. Du har fått inloggningsuppgifter antingen via posten eller av din studie- och yrkesvägledare.  

Ranka dina val i formuläret

Välj det program på Grillska Gymnasiet Eskilstuna som du helst vill gå som förstahandsalternativ i formuläret. Om det är många som söker till programmet kan det vara svårt att få en plats. Tipset är därför att skriva många alternativ så att du säkert får en plats på gymnasiet.  

Skolverket svarar på vanliga frågor

På Skolverkets webbplats gymnasieinfo.se hittar du svar på vanliga frågor om hur du väljer rätt gymnasieprogram, hur du ska tänka när du väljer skola och vad som krävs för att komma in på olika skolor.

Läs mer om bland annat ansökan och tidsplan, behörighet och meritvärde inför gymnasievalet på Gymnasieantagningen i Västmanlands län.

Du som vill byta till Grillska Eskilstuna

Om du vill börja studera på Grillska Eskilstuna mitt i terminen är du välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledare eller biträdande rektorn. Ett villkor för att du ska kunna börja hos oss är att det finns en ledig plats på den utbildning du vill gå.

Anne Löwencrona
Anne Löwencrona
Grillska Eskilstuna
Studie- och yrkesvägledare