UF-företag prisat

UF-elever
2022-05-24
UF-året börjar närma sig sitt slut och för några veckor sedan var ett av Grillskas UF-företag, Graph Designs UF av Sanna, Moa och Delice, med och tävlade i UF Södermanlands årliga UF-tävling.

“Vi säljer tjänster inom fotografi, redigering, design och liknande. Vi har haft många olika uppdrag, bland annat har andra UF-företag hört av sig och så har vi hjälpt dem med företagsbilder. Vi har också fotograferat ett bröllop, vilket var väldigt roligt! Där fick vi lära oss mycket om hur fotografyrket fungerar.”

“Vi tänkte från början att vi kanske skulle tillverka en produkt men efter att ha varit inne på flera olika saker så landade vi i det här, att just sälja den här typen av tjänst. Då kunde vi använda det vi redan har, så det blev inga utgifter, bara inkomster.”

“Första kunden träffade vi på i korridoren. Det var ett annat UF-företag som ville ha hjälp med bilder och då kom vi på att det här är något vi kan göra för att starta upp. Genom att hjälpa dem på traven så kunde vi också ta mer betalt för andra jobb senare.”

“Vi fick information om tävlingen ganska snart inpå deadline men vi ville vara med och fick bråttom att skriva klart alla delar och skicka in, och så blev vi nominerade som finalister. Det var en liten chock att bli uttagen och få vara med, men såklart jätteroligt. Vi fick sedan göra en intervju med en jury där vi fick svara på frågor om vår tanke med företaget, vad som gjorde oss unika och om vi hade velat fortsätta med företaget i framtiden. Vårt intresse för företagen blev ju också ännu större i och med tävlingen.”

Graph Designs UF hamnade på en andra plats inom kategorin “årets tjänst” i UF-tävlingen i Södermanland. Efter tävlingen har deras företag fortsatt växa.

”Efter att tävlingen blev avslutad så har vi fokuserat mer på de kunder som vi haft och lyckades tjäna ihop en del pengar. Under UF-marknaden här i Eskilstuna som vi deltog i under april har vi lyckats fått mer kunder och en av dessa var bland annat ung företagsamhet som behövde hjälp med lite fotografering!”

”Vi gör inte vår grej bara för att tjäna pengar utan det blir ett tillfälle för oss att skaffa kunskap, att lära oss inför framtiden hur det kan fungera att ha det här som yrke.”