UF-elever på UF-mässan

UF-elever
2023-03-21
Leather Art UF gör läderprodukter av återvunnet läder. Hållbarheten är något som är viktigt inom företaget och att produkterna passar många.

UF-årets mest intensiva period är igång och tre av UF-företagen på ekonomiprogrammet på Grillska är finalister till årets UF-företag i Sörmland!

“Till att börja med fick vi skicka in en rapport med vår affärsidé, hur företaget fungerar och vilka framgångar och motgångar och hur företaget utvecklats.”

“Det är såklart pirrigt att vara nominerad, och så känns det ganska stort. Det är sex företag som är utvalda till finalister, och tre av dem kommer från ekonomiprogrammet på Grillska. Om man vinner så går man vidare och representerar Sörmland i UF-tävlingen i hela Sverige.”

“Under UF-mässan så kommer juryn till oss och bedömer oss utifrån pitch, monter och hur företaget säljs in, så nu är det mycket förberedelser på gång. Inför mässan så förbereder vi en pitch på fyra minuter, vi behöver ha en tydlig baktanke kring hur vi ska prata med besökare och hur vi formger vår monter. Varje del ger sedan olika poäng som sedan avgör vem som vinner.”

De företag som är nominerade från skolan är:

Dolce far Niente gör smycken av rostfritt stål och trycker även dem på hållbarheten inom företaget. De blir ett alternativ till smycken från fast-fashion-kedjor där hållbarheten är bristande.

Rebrace UF använder sig av återvunna jeansplagg för att skapa nya accessoarer, till exempel plånböcker och armband.

Dessa tre företag och många andra av skolans företag åkte till UF-mässan i Nyköping.