Samhällselever på föreläsning om utsatthet

Föreläsning för samhällselever
2022-11-24
I tisdags fick eleverna som går ettan på samhällsprogrammet ta del av en föreläsning av Kenneth som arbetar med Eskilstunas Stadsmission.

Kenneth berättar en personlig historia om ett liv kantat av missbruk, hemlöshet och ensamhet. Det är en historia med mycket hopp och flera lärdomar. Kenneth lever idag med en nära relation till sina familjemedlemmar och arbetar med föreläsningar för flera organisationer som hjälper människor i utsatthet. 

Eleverna lämnade föreläsningen berörda och med viktiga insikter kring andra människors situation. Föreläsningen var en introduktion till ett projekt som eleverna ska arbeta med fram till jul. Syftet med projektet är att hjälpa dem som lever i utsatthet men också att skapa förståelse för andra människor som lever under andra förhållanden än en själv.

Stadsmissionens organisation arbetar för att hjälpa och stötta människor som lever i utsatthet, människor med missbruk, eller barn, ungdomar och äldre som lever i utsatthet. Grillska Gymnasiet grundades av Stockholms stadsmission men är idag en del av Stadsmissionens Skolstiftelse. Många av Grillska-skolorna vill värna relationen med den lokala Stadsmissionen i städerna.