Grillskas operation medmänniska!

Projekt Operation medmänniska
2022-12-16
Igår avslutades Grillska Eskilstunas projekt ”Operation medmänniska” med en överlämning av en insamlad summa pengar till Eskilstuna Stadsmission. Projektet startades av eleverna som går i ettan på samhällsprogrammet och har pågått under de senaste veckorna.

Syftet med projektet var att bidra med något i arbetet för att hjälpa dem som lever i utsatthet men också att skapa förståelse för andra människor som lever under andra förhållanden än en själv. Eleverna har samlat och pantat burkar och flaskor, sålt fika på stan, samlat in kläder och prylar att skänka, och anordnat träningspass där avgiften för passen gått direkt till insamlingen.

“Jag tycker det är kul att göra detta och det känns bra inom en. Jag har själv tänkt göra något liknande, till exempel samla in julklappar och skänka, men det har inte blivit. Så jag tyckte att detta var ett bra sätt att få inblick i hur det kan fungera.”

Projektet startades med en föreläsning av Kenneth, en person som själv levt i missbruk och utsatthet och som idag arbetar på Stadsmissionen. 

“Föreläsningen vi fick i början av projektet var viktig. Att faktiskt få höra hur det kunde vara att leva såhär motiverade oss att utföra detta projekt ordentligt. ”

Stadsmissionens organisation arbetar för att hjälpa och stötta människor som lever i utsatthet, människor med missbruk, eller barn, ungdomar och äldre som lever i utsatthet. Grillska Gymnasiet grundades av Stockholms Stadsmission men är idag en del av Stadsmissionens Skolstiftelse. Många av Grillska-skolorna vill värna relationen med den lokala Stadsmissionen i städerna. 

Jonny Nilsson
Jonny Nilsson
Grillska Eskilstuna
Lärare samhällskunskap, sociologi och internationella relationer, mentor SABET22B