Grillska läser

Läsning
2022-08-23
Grillska gymnasiets personal läser böcker och delar här med sig av vad de läser för att stimulera läsandet runt om sig.

Skolbibliotekarie och lärare Louise: Dandy av Jan Guillou, vilket är andra delen i Guillous 1900-talssvit. Man får en pedagogisk redogörelse för 1900-talet och ett lättläst familjedrama i ett. 

Lärare Charlotte: Den andra sömnen av Robert Harris.

Specialpedagog Ramona: Jag har precis läst färdigt "Profeten och idioten" av Jonas Jonasson. Rolig bok om en domedagsprofet aka högstadielärare i NO och en mästerkock utan allmänbildning.   

Kurator Jaqueline: Jag läser ”Djupens dotter” av Rick Riordan. 

Lärare Linn: Jag läser Bruce Dickinsons självbiografi, ”What does this button do?”

Lärare Linda Larsson: Jag läser ”Amerikansk jord” av Jeanine Cummins. 

Lärare Jon: W.S Naipul, Ett halvt liv; Sven-Eric Liedman, Ett oändligt äventyr; F. Voltaire, Candide; Elin Wägner, Norrtullsligan

Lärare Jonny: Bränn alla mina brev av Alex Schulman. I korthet kan man säga att Alex Schulman känner att han präglas av en ilska. Han är arg. Alex funderar var den här ilskan kommer ifrån. Det slår honom att det här verkar vara ett karaktärsdrag som kommer ifrån morfar. 

Lärare Mattias EM: Jag läser nyhetstidningar som Aftonbladet, Expressen, Ekuriren och DN. 

Rektor Magnus: Tills alla dör av Diamant Salihu; Depphjärnan av Anders Hansen; Natriumklorid av Adler-Olsen

Lärare Ulrika: Jag läser Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. Av Joyce Carol Oates.

Kurator Noomi: Jag behöver lyssna på något för att kunna somna och då väljer jag bra böcker jag redan läst (så att jag inte behöver fokusera) med någon riktigt bra inläsare. Dessa böcker är mina favorit-sov-böcker: Där kräftorna sjunger av Delia Owens, Sista sommaren av Eleonore Holmgren, Folk med ångest och Britt-Marie var här av Fredrik Backman. De tre första är inlästa av Anna Maria Käll (bästa uppläsaren!) och den sista av Marie Richardsson. Alla fyra är riktigt bra även när man är vaken!

Kurator Ulrika: ADHD - från duktig flicka till utbränd kvinna. Otroligt bra bok med många ahaupplevelser om man är intresserad av flickor och adhd.

Lärare Johanna: Jag lyssnar just nu på The wheel of time – serien av Robert Jordan på ljudbok (sagan om drakens återkomst) och läser Robin Hobb – mördarens lärling (del 1 i Berättelsen om fjärrskådarna)

Louise Östling Arsenio
Louise Östling Arsenio
Grillska Eskilstuna
Lärare i svenska och engelska, skolbibliotekarie