Filip fixar tävling i CS:GO

Felix som går EEDAT
2023-02-17
Filip från EEDAT21 läser E-sport 2 och anordnar en tävling i CS:GO under sportlovet.

“Jag läser ju kursen entreprenörskap, där vi fick välja mellan att starta ett företag eller anordna ett projekt. Jag valde att anordna ett projekt och ville då prova sätta upp en egen turnering. Utöver själva planeringen av eventet har jag också blivit sponsrad av @etowngaming.”

Tävlingen sker den 24/2 klockan 18 och spelet som spelas är CS:GO, ett förstapersonsskjutspel som är ett av de mest populära spelen i E-sportens kretsar.

“Allt förutom själva spelet går via Discord, som är en samlingsplats för spelföreningar. Vem som helst kan skapa ett konto där, sätta upp en egen server och bjuda in sina vänner där för att spela tillsammans. De som vill vara med i tävlingen kan adda mig på Discord och så får man information om hur man går med i turneringen.”

När Filip valde Gymnasium var E-sport en sak som lockade och gjorde att han hamnade på El- och Energiprogrammet.

“Jag har länge gillat att spela och när jag hörde att man kunde välja E-sport på Grillska så ville jag söka hit, och valde då El- och Energiprogrammet för det kändes som det passade mig bäst. Det som är roligt med att spela i skolan är att man fokuserar på andra saker än hemma, följer tydligare strategier och har bättre syften med spelandet.”
 

Linnéa Löfving Johansson
Grillska Gymnasiet Eskilstuna
Lärare i engelska, svenska och E-sport