Estetprogrammets projekt True Crime

Projekt True Crime
2023-03-14
Under förra veckan har estetiska programmet kört igång ett större projekt där flera kurser samarbetar. Temat för projektet är True Crime och kickas igång av en föreläsning.

“Idag hade vi en föreläsare av en brottsplatsfotograf, Jimmy. Han både förklarar hur det funkar, vad man behöver tänka på inom arbetet men också vägen till yrket, vilken utbildning och vilka kvalifikationer som krävs.”

Projektet genomförs i kurserna medieproduktion och svenska, och mycket fokus ligger på att eleverna själva ska välja fördjupningsområde och presentationsform.

“De ska producera någon sorts medial produkt som de sedan presenterar i svenskan. Det kan vara en snygg presentation, en tidning, en podd eller liknande. De får själva hitta olika inslag eller fördjupningsområden utifrån temat True Crime. Det kan vara fördjupning i kriminalfall eller polisiärt arbete, kända deckarförfattare eller forskare i kriminologi. Det finns en styrka i att få välja själva, att hitta något som intresserar en, att finna något som retar nerven att ta reda på mer.”

 

Rikard Söderström
Rikard Söderström
Grillska Eskilstuna
Lärare i medieämnen, mentor ESEST22