Elin och Cecilia gör film för fotbollslaget United

Elin och Cecilia
2021-11-19
Elin Blomberg och Cecilia Blomstrand Andersson, ESEST19, gör en film tillsammans och för Eskilstuna United.

- Vi gör ett filmprojekt med Eskilstuna United eftersom de vill locka till sig fler för att spela fotboll. Det är inte en reklamfilm utan mer en film för att visa vilka de är och för att peppa unga tjejer att ta plats i samhället. Vi filmar och klipper och har haft många möten med den projektledaransvarige och pratat om hur vi ska filma för att förstärka vad de vill ha. Det är mycket jobb, men man får se det som en stor möjlighet. Det ger mycket erfarenhet till framtida projekt och det är kul att vi fått den möjligheten, säger Elin och Cecilia. 

- Det är också kul att vara på plats i skolan igen med kompisar och lärare. Det är en trygg miljö som man vill vistas i varje dag. Det är rymliga lokaler och bra förutsättningar koncentrationsmässigt. Om man inte kan koncentrera sig i klassrummet finns det grupprum. Och har man svårt får man hjälp. Alla lärare vill elevernas bästa. Det är ingen tvekan att man får hjälp om man behöver, säger Elin och Cecilia.  

- Det finns en trygghet här. Det är en trygg miljö. Inget klotter. Man känner sig trygg när man kommer till skolan. Det kan ju vara klassen också. Men lokalmässigt, generellt är det välkomnande. Jag tror det är det här att man säger hej till varandra så mycket. Både till lärare och kompisar. Relationen mellan lärare och elever är väldigt bra. Man hälsar nästan på alla även om man inte har dom i ett ämne. Första lektionen på morgonen möts man alltid av ett leende. Då blir man sedd och känner sig välkommen, menar Elin och Cecilia. 

 - Estetiska programmet är också väldigt bra. Det programmet är bra om man inte bara vill sitta i bänken och göra allt teoretiskt. Det är högskoleförberedande, men man får den här variationen. Man får jobba praktiskt med tillgång till filmstudio och poddstudio och får testa på riktigt. Man får köra livesändningar och har läraren bakom sig i vad man än gör. Det märks att dom vill att man ska lyckas. Vi har program på datorn som är proffsprogram så man kan verkligen göra bra saker.  Det är lite dubbelt till studenten att det kommer ta slut. Det har varit så kul och bra. Man har ju sin trygghet här och så kommer det ta slut. Förut längtade man till studenten, men nu är man lite ledsen att det kommer ta slut, avslutar Elin och Cecilia.