E-sport-samarbete med Area Academy

Fredrik Andersson Area Academy
2019-01-22
E-sport-profilen Fredrik Andersson har byggt E-sport-utbildningen som Grillskas elever får tillsammans med andra E-sport-ikoner som Tommy Potti Ingemarsson och Emil Christensen.

Vad är det ni gör på Area Academy?

Vi jobbar med pedagogiska strukturer för E-sport, säger Fredrik Andersson. Det innefattar spel som League of Legends, Fortnite och CS där vi arbetar med spelandet som verktyg för lärande. Det är självutveckling, kommunikation, ledarskap, beslutsfattning, datorkunskap och språk. Det är egenskaper man får med sig via spelandet. Vi utbildar lärare på skolor. Annars har vi lägerverksamhet, föreningsverksamhet, ungdomsläger och spelträning. 

Man behöver inte vara jättebra för att vara med?

Man behöver inte vara jättebra på att spela. Det är ingen satt nivå på skolnivå. Men om det är många som söker så är det en merit att man spelat tidigare. 

Vad innebär ert samarbete med Grillska?

Det betyder att vi kommer att certifiera lärarna på skolan och utbilda dom via materialet vi har. Hur man tränar och hur man utbildar och hur man jobbar med eleverna på plats. Det är etik, moral och jämställdhet. Vi arbetar med lärarna tight varje vecka och går igenom lektioner och hänger med dom som stödpedagoger. 

Mer om hur vi arbetar kan du läsa här!

Vad är din bakgrund?

Jag har tävlat i CS på elitnivå i sex år i världsmästerskap och på hög nivå i Sverige. Jag har också en träningsbakgrund och har varit personlig tränare i tio år och också jobbat inom fotboll. Så jag har jobbat mycket med ungdomar och ungdomsutveckling. Jag tränar mycket aktivt själv och såg kopplingen mellan E-sport och träning. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar att jobba med ungdomar och ungdomsutveckling samtidigt som jag kombinerar mina två största passioner: E-sporten och den fysiska träningen. 

Kommer ni till Eskilstuna något mer?

Vi kommer ut till skolorna så mycket vi kan och syns på öppet hus och en del föreläsningar för föräldrar.