CrossFit-tävling till välgörande ändamål!

Elever på samhällsprogrammet
2022-02-09
Anita och Gleb är två elever som läser CrossFit på samhällsprogrammet. De var i helgen med och anordnade Grillska Games, den CrossFit-tävling som elever på samhällsprogrammet anordnar varje år.

“Idag är det 20 lag som tävlar, med tre deltagare i varje lag. Tävlingen anordnas både för etablerade atleter men finns också till för dem som kanske aldrig tävlat tidigare och vill prova på och känna hur det är. Stämningen här är härlig och gemenskapen blir stark, det är nästan som att deltagarna blir som en familj och hejjar på varandra. Det är en speciell tävlingsanda i CrossFit.”

Varje år som tävlingen anordnas skänker eleverna alla intäkter från tävlingen till välgörande ändamål. Detta år har eleverna valt att arbeta tillsammans med Suicide Zero.

Eleverna har två förmiddagslektioner i CrossFit varje vecka där lektionerna blandar träning med teori och planering av projekt. Planeringen för Grillska Games började i november.

“Att anordna den här tävlingen skapar också en stark gemenskap mellan oss elever. Vi som grupp blir mer sammansvetsade när vi får planera och genomföra något tillsammans. Vi har själva fått hyra lokal, skaffa swish-nummer, kontakta sponsorer, marknadsföra eventet på sociala medier. Det är främst tvåorna som styr och planerar medan ettorna är med och hjälper till.”

“Det finns de som ifrågasätter just valet av CrossFit, men den känsla vi uppnår tillsammans är oslagbar. Vi blir som en familj och arbetar tillsammans. Det som också är så kul är att det finns ingen som inte kan köra CrossFit, eftersom att allt utgår från en själv och ens förmåga.”

Helena Linde
Helena Linde
Grillska Eskilstuna
Lärare i CrossFit, idrottsämnen och pedagogik, mentor SABET22A