Läs e-sport på estetprogrammet

Elev på Grillska Eskilstuna
Nytt för läsåret 2021 är att du nu kan kombinera e-sport med studier på estetiska programmet. På Grillska räknar vi e-sport som en sport och satsar lika mycket på den som på mer traditionella sporter.

Vi vill uppmuntra den kreativitet som vi ser finns hos elever som vill satsa på sitt spelande. Det genererar så mycket mer än tid framför skärmen. 

På estetiska programmet får du fördjupade kunskaper inom program som Photoshop, Illustrator, Indesign, Premier och med flera. Läser du e-sport-profil lär du dig också att skapa produktioner som är anpassade för befintliga digitala plattformar som Youtube, Facebook, Instagram, Twitch och Steam. E-sporten är viktig för att kunna utveckla produktionerna digitalt.

E-sportprofilen ger dig en ny insikt i e-sportens värld och samtidigt får du lära sig vad som krävs för att lyckas. Kost, sömn och en bra fysik är viktigt för att orka och nå långt. Kanske lockar vidare studier och då är mediautbildningen en digital grund att stå på inför framtiden, med behörighet för högskola precis som på andra studieförberedande program.

E-sporten på Grillska Gymnasiet, i samarbete med Area Academy, går att välja som individuellt val på estetprogrammet i årskurs 1 och 2.

Här kan du läsa om vårt e-sport-samarbete med Area Academy