Samhällsprogrammet beteendevetenskap

elever i utbildning
För dig som är intresserad av samhället och det som sker i vår omvärld. Programmet passar också för dig som vill förstå människan och människans beteende. Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap är en bred utbildning för dig som är intresserad av att läsa vidare på högskolan. 

Samhällskunskap, hälsofrågor och ledarskap är centralt i utbildningen och undervisningen baseras på aktuella händelser i omvärlden och viktiga samhällsfrågor. Första året fördjupar vi oss och arbetar med verklighetsanknutna och samhällsnära projekt som crossfit-tävlingen Grillska Games, en CrossFit-tävling som årligen arrangeras till förmån för välgörande ändamål. 

Utveckla ditt ledarskap

Andra året arbetar vi med verklighetsanknutna och samhällsnära projekt  som görs ännu tydligare genom fördjupningar kring viktiga och aktuella samhällsfrågor. Sista året läser du inriktningkurser inom beteendevetenskap som sociologi, psykologi, pedagogik och filosofi för en större förståelse för människan som individ och i grupp och genom olika övningar utvecklar du ditt egna ledarskap i praktiska situationer.

Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap ger dig en mycket bred bas för fortsatta studier inom samhällsvetenskapliga områden. Inriktningen passar dig som vill studera vidare till exempelvis psykolog, lärare, polis, statsvetare eller personalvetare.

Idrottsprofil CrossFit är valbart på programmet 

På detta program har du även möjlighet att läsa idrottsprofil inom crossfit. Skolan är CrossFit-certifierad. Det betyder att din träningen leds av specialutbildade CrossFit-tränare i ändamålsenliga lokaler med kompetenta coacher.

Samhällsfördjupning i sociologi

Här kan du också välja att fördjupa dig inom samhällsfrågor på global såväl som lokal nivå i kurserna Internationella relationer och Etnicitet och kulturmöten.

”jag har verkligen fått en förståelse för hur samhället fungerar och vi får arbeta med samhällsfrågor på riktigt!” 

Elev, samhällsprogrammet beteendeinriktning. 

 

Jonny Nilsson
Jonny Nilsson
Grillska Eskilstuna
Lärare i samhällskunskap, sociologi, mentor SABET22B
Helena Linde
Helena Linde
Grillska Eskilstuna
Lärare i CrossFit, idrottsämnen och pedagogik, mentor SABET22A

Korta fakta

Samhällsvetenskapliga programmet, inriktning beteendevetenskap

  • Högskoleförberedande program
  • Idrottsprofil med crossfit som tillval
  • Undervisningen baseras på aktuella händelser och samhällsproblem
  • Här lär vi oss om människans beteende

Anmäl intresse här!