Estetiska programmet media

estet
Ett högskoleförberedande program där du får en eftertraktad kombination av teoretiska studier och spetskunskaper inom foto, 3D, film, ljud, layout och redigering. Du får arbeta med verklighetsnära uppgifter i skolans studios och får tillgång till avancerad proffsutrustning. Du får också kunskaper om samhället och hur du kan använda media för att förstå och påverka din omvärld. Kunskaperna inom media är hett eftertraktade på arbetsmarknaden.

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är högskoleförberedande och passar dig som vill lära dig mer om digital kommunikation, utveckla nya digitala arenor för kommunikation och för dig som är kreativ med stor skaparlust. 

Du får en bred högskolebehörighet som ger dig tillgång till flertalet utbildningar på högskola eller yrkeshögskola och öppnar för yrken som till exempel fotograf, art director, filmare, designer,social media manager, illustratör eller lärare.

Kreativ bas för fortsatta studier

Under utbildningen får du lära dig att använda de digitala verktyg som används för att professionellt redigera foto och film, producera podcasts, tv och arbeta med filmeffekter. Du lär dig att skapa innehåll med mening riktat mot olika målgrupper samt om flera kommunikationsteorier som hjälper dig att effektivt nå din publik med ditt budskap. Du får också kunskaper om samhället och hur du kan använda media för att förstå och påverka din omvärld.

Modern utrustning för medieproduktion

I utbildningen får du tillgång till modern utrustning,  bland annat en egen systemkamera och en mac-dator utrustad med lämpliga redigeringsprogram som till exempel Photoshop. Du läser bland annat kurser i medieproduktion, foto, TV-produktion och digitalt skapande.

Verklighetsbaserade uppdrag

Första året lär du dig att använda digitala verktyg för att kunna redigera foto och film, producera podcasts, TV och arbeta med filmeffekter. År 2 arbetar du med verklighetsbaserade uppdrag och får samtidigt fördjupade kunskaper inom digital skapande som 3D. Du får även starta och driva ett ­UF-företag inom mediaområdet.  Det tredje året är det fokus på riktiga medieproduktioner och arbetsprover som förbereder dig för fortsatta studier inom media, reklam och kommunikation.

Kombinera e-sportprofil med estetiska programmet

Du kan kombinera e-sport med studier på estetiska programmet. På Grillska räknar vi e-sport som en sport och satsar lika mycket på den som på mer traditionella sporter.

Läs mer om e-sport på estetprogrammet

Testa att driva eget företag

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap och vill du prova att starta företag har du möjlighet att starta ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Grillska Gymnasiet arbetar ser att samhällsengagemang främjar innovation och samhällsutveckling. Därför uppmuntrar vi dig att utifrån dina kunskaper skapa projekt och idéer som gör skillnad. 
 

”Det är kul att få vara kreativ under skoltid samtidigt som man får en bra utbildning”  

”Jag fick praktik på Melodifestivalen!”

Elever, Estetiska programmet 

 

Rikard Söderström
Rikard Söderström
Grillska Eskilstuna
Lärare i medieämnen, mentor ESEST22
Mikael Törnkvist
Mikael Törnkvist
Grillska Eskilstuna
Lärare i medieämnen, mentor ESEST20

Korta fakta

Estetiska programmet, inriktning estetik och media

  • Du får en bred högskolebehörighet som ger dig tillgång till flertalet utbildningar
  • Tillgång till systemkamera och dator med proffsprogram
  • Bli grym på Adobe Creative Cloud som exempelvis Photoshop, Illustrator, After Effects och andra branschverktyg 
  • Läs med e-sportprofil
  • Arbeta i tv-studio, podd-studio och fotostudio
  • Arbeta med verklighetsbaserade uppdrag som att filma/fota för exempelvis melodifestivalen
  • Högskoleförberedande program med många möjligheter till ett kreativt yrkesliv

Anmäl intresse här!