Skolsköterska Anna

Skolsköterska Anna Blomberg
Anna Blomberg jobbar som skolsköterska på Grillska Eskilstuna.

Vem är du?

Jag är en glad och positiv person som är nyfiken på livet. Jag bor i en villa i Skogstorp utanför Eskilstuna och har två döttrar. Jag gillar också att resa både i Sverige och utomlands, och att åka slalom i Funäsdalen och fota. En av mina döttrar har gått på Grillska så jag visste att jag gillade vad skolan stod för och sökte skolsköterskejobbet när det blev ledigt. 

Vad gör du på skolan?

Jag har hälsosamtal med alla elever i årskurs 1. En gång i månaden har jag också läkarmottagning med skolläkaren John på skolan. Jag har alltid min dörr öppen för att alla elever skall känna sig välkomna in till mig för att prata om stort och smått. Jag lägger om sår, skoskav och andra skador, och jag ger råd och tips om hälsa, kost, sömn, stress och ergonomi. Jag ger en och annan värktablett och försöker uppmuntra eleverna att dricka mer vatten under skoldagen. Jag är också med i elevrådet och har mycket samarbete med vår skolrestaurang och med Fadi i cafét. 

Har du fått mer att göra pga covid-19?

Ja, det har blivit mer nu under pandemin. Det är att jag håller koll på smittläget på skolan bland elever och personal. Jag har mycket kontakt med smittskyddet så att vi gör rätt i smittspårning och att vi har rutiner på skolan som FHM och smittskyddet vill att vi följer. Jag har också varit inne i klasser för att informera och diskutera Covid-19. 
 

Anna Blomberg
Grillska Eskilstuna
Skolsköterska