"Jag ser till att eleverna är trygga här"

Kamratstödjare och cafévärd Fadi på Grillska Eskilstuna
Fadi är en populär person på Grillska Eskilstuna. Han jobbar som kamratstödjare och är caféansvarig på skolan.

Fadi Acar är populär bland eleverna och syns på hela skolan, men mest i caféet i uppehållsrummet på våning 2. 

Vem är du?

Jag är Fadi. Alltså, det finns väl inte så mycket att säga om mig. Man får väl lära känna mig. Därefter får man ta beslut. Om jag är en klok människa eller inte.

Vad gör du på Grillska Eskilstuna?

Jag tar hand om caféet och är kamratstödjare. Jag ser till att eleverna är trygga i skolan. Jag hälsar på allt och alla. Om folk utifrån kommer hit går jag fram och säger till. Jag tar ut jobbiga lirare härifrån. Jag ser till att folk trivs här på skolan.

Vad är det som gör Grillska Eskilstuna bra?

Personalen gör Grillska Eskilstuna bra. Vi är här för eleverna. Eleverna går i första hand. När jag delar ut mackor så får eleverna alltid först. Och det är lärarna som lär ut och ser till att eleverna får utbildning. Det är en bra sammanhållning på skolan mellan elever och lärare.

Vad vill du mer berätta om dig själv?

Jag är en glad person och jag trivs med att vara bland eleverna. Det är väldigt givande. Det ger mig energi. De ser till att jag kommer hit på morgonen. Jag känner mig behövd. De behöver ha någon som inte är lärare och mer som en kamrat. Det är det jag är.

Om någon inte har det så bra?

Det är klart att man träffar på det. Jag försöker lösa det med den personen, annars tar jag det vidare till kuratorn. Om jag inte kan fixa det.