Intervju med kurator Noomi Frid

Kurator Noomi Frid
Kurator Noomi Frid svarar på frågor.

När ska elever prata med dig?

När något i skolan eller livet skaver och det är dags för en förändring. Det kan handla om stress, sorg, oro, ångest, tankar, svårigheter i skolan eller med relationerna – eller vad som helst. Och skulle jag inte vara rätt person så slussar jag vidare. 

Vilken är din viktigaste uppgift?

Att finnas till för våra elever och vara närvarande med alla jag möter. ”Bakom kulisserna” jobbar jag mycket med förebyggande frågor på en organisationsnivå, så att allas mående och närvaro ständigt ökar här på skolan. Målet är att tillsammans med kollegor och elever göra Grillska Eskilstuna till Sveriges bästa skola. 

Vad betyder skolans motto ”Allting som vi vill kan vi göra” för dig?

Att Grillska är helt unikt i sitt slag. Tack vare att vi är en idéburen skola med en stark stiftelse bakom oss har vi fler förutsättningar att sätta elevens skolgång och mående i fokus – vilket faktiskt märks i praktiken. Vi har en fantastisk värdegrund från Stadsmissionen som genomsyrar hela skolstiftelsen som jag ställer mig helhjärtat bakom. Så för mig personligen betyder det att det är på just den här skolan jag ska arbeta. Här känner jag mig hemma.