Grillskas MacGyver Peter!

IT-administratör och vaktmästare
Peter Hansen, snart 50, är både IT-administratör och vaktmästare men skulle själv främst vilja benämna sig som en ”norrländsk MacGyver”. Peter har jobbat på Grillska Västerås sedan 2008 och på Grillska Eskilstuna sedan 2013.

Varför åker du på en scooter? 

Jag har problem med blodcirkulationen i benen och fötterna, det gör att om jag går och står mycket får jag värk i fötter och ben. Sen är det lite kul att åka scooter också. Det är många som är avundsjuka och vill testa den. Den modell av scooter jag har är en promenadscooter.

Har du problem med synen?

Jag är kraftigt närsynt, men det är inget som direkt hindrar mig i mitt arbete. Kan behöva titta lite närmare på exempelvis en bildskärm för att se vad det står.

När ska man söka upp dig?

Jag är som regel på plats från 8.00 till ca 16.00. Tiden när jag slutar på dagarna varierar något. Tiderna står på skylten utanför mitt kontor på våning 2. Jag håller oftast till på kontoret, men rätt vad det är så är jag kanske i någon annan del av skolan och fixar något. De gånger jag inte är på kontoret kan man alltid ringa mig.

Hur gör man när man har problem med datorn?

Standardtipset är att alltid börja med att starta om datorn. Det kan lösa problem om datorn har låst sig eller om ett program inte fungerar som det ska. Kolla med andra i klassen eller läraren om det är fler som har samma problem. Hjälper inte något av det kontaktar man mig så hjälper jag till.

Hur söker man upp dig?

Enklast är att man kommer till mitt kontor Helpdesk på plan 2. Annars kan man ringa på 016-542 22 73 eller skicka SMS på 070-425 66 79.

Peter Hansen
Grillska Eskilstuna
IT-administratör & Vaktmästare