Om Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Kontakta oss:

Kungsgatan 29
632 20 Eskilstuna
Sverige

Kort om skolan:

  • Centralt läge
  • Eskilstunas tryggaste gymnasieskola
  • Egen lunchrestaurang
  • Du får arbeta med samhällsengagerande projekt
  • CrossFit och E-sport som tillval
  • Hög examensgrad 
Grillska Gymnasiet Eskilstuna ligger mitt på Kungsgatan i centrala Eskilstuna i trivsamma lokaler. Skolan har cirka 680 elever fördelade på sex olika program, både högskoleförberedande och yrkesprogram.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är en mindre skola med familjär stämning. Det betyder att vi värnar det goda mötet och behandlar varandra med respekt. Fyra år i rad har Grillska rankats som den tryggaste gymnasieskolan i Eskilstuna!

Grillska är en skola för dig oavsett om du har målet inställt på att studera vidare på högskolan eller om du vill gå ett mer praktiskt yrkesinriktat program med sikte på jobb. 

Här kan du läsa vår programfolder 23/24

Företagande och entreprenörskap

Innovation och att våga testa och pröva en affärsidé ser vi som grunden för samhällsutveckling. Därför ingår entreprenörskap i alla utbildningar och Grillska Eskilstuna är den skola i Sverige med flest UF-elever. 

Lokal förankring

Vårt mål är att du under din tid på gymnasiet ska växa och utveckla en tro på dig själv, på andra och på framtiden. Men samtiden och framtiden skapar vi tillsammans. Därför arbetar skolan med att lyfta aktuella frågor med lokalt och globalt perspektiv med syftet att du som elev rustas med redskap för att kunna påverka och bidra till samhällsutveckling. 

Här känner jag mig trygg. Samtidigt blir jag stimulerad och utmanad att växa som person.

Vår skola

karta över skolan