E-sport som tillval på alla program

Undervisningen inom esporten är bred för att du ska få utveckla alla de färdigheter som krävs för bli en duktig esportare. Utöver själva spelandet får du också lära dig taktisk analys av spelsituationer, mental träning inför stressade situationer inom spelet, hur du med hjälp av fysisk aktivitet kan få en god hälsa och att planera din egen träning för ett livslångt lärande. 

E-sportprofilen på Grillska Gymnasiet, i samarbete med Area Academy, går att välja på dessa skolor och program: 

Om esport

Spelare från hela världen tränar konstant på att bli bäst i världen på olika dator och tv-spel, för att sedan tävla i både små och stora turneringar.

I dag är esport inte långt ifrån att vara lika populärt som mer traditionella sporter som fotboll eller basket. Tusentals personer köper biljetter för att ta sig till arenor världen över för att se sina favoritlag tävla mot varandra i en mängd olika spel. Ytterligare tio till hundra tusen bänkar sig framför sin dator och streamar matcherna live. Esporten är en sport som utvecklas snabbt. Samarbetet med Area Academy säkerställer kvaliteten i undervisningen och med hjälp av professionella instruktörer får man en stabil grund att stå på. Vi ser ett ökat intresse för kurserna som bedrivs på skolan men också för att vara delaktig i tävlingar och möta andra skolor som praktiserar e-sport.

Area Academy

Area Academy är världsledande inom pedagogiska strukturer för esport. Företaget arbetar med gymnasium, grundskolor och kommuner för att göra esporten till en stark drivande kraft för ungdomars självutveckling. All verksamhet använder Area Academys eget utbildningsmaterial, som är framtaget i samverkan med den professionella tävlingsscenen samt i samråd med lärare, personliga tränare och pedagoger. Vår samarbetspartner Area Academy använder sig av erfarenheter och kunskaper från e-sporten i pedagogiken och certifierar skolans e-sportlärare för att ge eleverna en utbildning på elitnivå. www.areaacademy.nu

Kontakt

Du hittar kontaktuppgifter till de lärare som är ansvariga för e-sportprofilen här nedanför. Hör gärna av dig med frågor! 

 

Christoffer Åkerman
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig fotbollsspåret, Lärare Idrott & Hälsa, E-sport | Mentor EE22
Jon-Erik Karlsson
Grillska Uppsala
Lärare E-sport, Programmering