E-sport på Grillska Gymnasiet

E-sport är väl ingen riktig sport? Jo, på Grillska räknar vi e-sport som en sport och satsar lika mycket på den som på mer traditionella sporter. På fyra av våra skolor kan du elitsatsa på e-sport med vår e-sportprofil. I Uppsala, Eskilstuna och Stockholm (Liljeholmen) samarbetar vi med Area Academy, som är världsledande inom pedagogiska strukturer för e-sport.

E-sportprofilen på Grillska Gymnasiet, i samarbete med Area Academy, går att välja på nedanstående skolor och utbildningar.

E-sport som profil går också att läsa på Grillska Gymnasiet Örebro.

- Vi vill att alla våra idrottsprofiler ska hålla en hög kvalitet, säger Marina Malmqvist, vd på Stadsmissionens Skolstiftelse. Våra skolor i Eskilstuna, Uppsala och Stockholm (Liljeholmen) har därför valt att samarbeta med Area Academy inom e-sportprofilen. De har en gedigen kompetens inom området och erfarenhet av att själva spela på elitnivå.

Samarbetet med Area Academy säkerställer kvaliteten i undervisningen

Martin Ehrenstråle, lärare

E-sportprofilen på Grillska

Undervisningen inom e-sporten är bred för att du ska få utveckla alla de färdigheter som krävs för bli en duktig e-sportare. Utöver själva spelandet får du också lära dig taktisk analys av spelsituationer, mental träning inför stressade situationer inom spelet, hur du med hjälp av fysisk aktivitet kan få en god hälsa och att planera din egen träning för ett livslångt lärande. 

Vår samarbetspartner Area Academy använder sig av erfarenheter och kunskaper från e-sporten i pedagogiken och certifierar skolans e-sportlärare för att ge eleverna en utbildning på elitnivå. 

- E-sporten är ett komplext område som alltid utvecklas och förändras. Samarbetet med Area Academy säkerställer kvaliteten i undervisningen och med hjälp av professionella instruktörer får man en stabil grund att stå på som e-sportlärare, säger Martin Ehrenstråhle, lärare på Grillska gymnasiet Eskilstuna. Vi ser ett ökat intresse för kurserna som bedrivs på skolan men också för att vara delaktig i tävlingar och möta andra skolor som praktiserar e-sport.

Grillska Gymnasiet har fått flera prispallsplaceringar i Gymnasieligan i e-sport de senaste åren. Grillska Gymnasiet Eskilstuna vann hela ligan hösten 2019. Läs en intervju med det vinnande e-sportlaget här

Kontakt

Du hittar kontaktuppgifter till de lärare som är ansvariga för e-sportprofilen här nedanför. Hör gärna av dig med frågor! 

Om Area Academy

Area Academy är världsledande inom pedagogiska strukturer för esport. Företaget arbetar med gymnasium, grundskolor och kommuner för att göra e-sporten till en stark drivande kraft för ungdomars självutveckling. All verksamhet använder Area Academys eget utbildningsmaterial, som är framtaget i samverkan med den professionella tävlingsscenen samt i samråd med lärare, personliga tränare och pedagoger.

www.areaacademy.nu

Christoffer Åkerman
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig fotbollsspåret, Lärare idrott & hälsa, e-sport, Mentor EE21
Jon-Erik Karlsson
Grillska Uppsala
Lärare e-sport & programmering, Mentor EE20